Állatorvosi rendelő

Amit kínálunk

Jelenlegi rendelőnkben igyekszünk szakmailag minőségi munkát végezni, kiszolgálni az állattartókat és kedvenceiket: kutyákat, macskákat illetve kedvtelésből tartott kisemlősöket, rágcsálókat, hüllőket és madarakat gyógyítunk.

Az általános állatorvosi beavatkozásokon és oltásokon kívül, belgyógyászati, lágysebészeti és szülészeti ellátással állunk a gazdik rendelkezésére.

A belgyógyászati betegellátás alapja az igen alapos fizikális vizsgálat, ami még egy oltás esetén is elmaradhatatlan.

Az ambuláns ellátás mellett lágyszervi és szemészeti műtéteket végzünk.

Az úgynevezett képalkotó diagnosztikai eljárások közül ultrahang készülék áll rendelkezésünkre, mely segíti a pontos diagnózis felállítását, így mihamarabb megkezdhető az állatok szakszerű és célzott kezelése.

Amennyiben nincs lehetőség az állatok helybeli szakellátására a tulajdonosoknak felajánljuk ennek lehetőségét és beutalóval továbbítjuk megfelelő szakrendelésre kedvencét.

Vértes-Vet Kft. rendelő
Vértes-Vet Kft. műszer

Betegellátás

 • Szaktanácsadás (tartási, táplálási, ápolási tanácsok)
 • Védőoltások kutyák, macskák, vadászgörények és nyulak részére
 • Állatútlevél kiállítása és mikrochip beültetése, leolvasása
 • Szemészeti vizsgálatok - látásvizsgálat, a szaruhártya diagnosztikai festése
 • Bőrgyógyászati vizsgálatok - bőrkaparék mintavétel - bőrbiopsziás mintavétel - parazitás, bakteriális és gombás eredetű bőrproblémák kezelése -allergológiai szaktanácsadás
 • Fogászati kezelések - visszamaradt (perzisztáló) tejfog húzása - ultrahangos fogkő-eltávolítás - fogápolási szaktanácsadás
 • Szaporodásbiológiai tanácsadás - ultrahangos vemhesség megállapítás - ivarzáselnyomás, fogamzásgátlás - szülészeti, szaporodásbiológiai, ivartalanítással kapcsolatos szaktanácsadás
 • EKG vizsgálat
 • Hasi ultrahang vizsgálat
 • Húgy- és nemi szervek vizsgálata
 • Vemhesség diagnosztika
 • Egyéb szervek vizsgálata a belgyógyászati diagnózis megerősítésére
 • Szív ultrahangos vizsgálat

Lehetővé teszik az egyes betegségek felderítését, az eredmények alapján értékelhető az adott szerv egészségi állapota.

 • Vérvizsgálat
 • Bőrkaparék vizsgálat
 • Vizelet üledék vizsgálat
 • Szövettani vizsgálatok
 • Allergia szűrővizsgálatok
 • Nőstény és hím állatok ivartalanítása (kutya, macska, kisemlősök)
 • Hasi-és lágy-sebészeti műtétek (császármetszés, baleseti sebészet)
 • Bőr és bőr alatti daganatok eltávolítása
 • Szemészeti műtétek (3. szemhéj mirigy korrekciója, szemhéjplasztika)
 • Vérzéscsillapítás - elektrocauterisatio-val
 • Sérvműtétek

Folyamatos műtét alatti monitorozás pulzoximeterrel, pontos gyógyszer adagolás infúziós pumpa segítségével, altatás altatógéppel (Isofluran) altatógázzal.

Műszereink - eszközeink

A hasi ultrahangvizsgálat a vemhesség megállapításán túl, a gyomor, bél és húgy-és nemi szervek betegségeinek diagnosztizálásában nélkülözhetetlen. Néhány mintavételi eljárást (steril vizeletvétel a húgyhólyagból) ultrahangvezérléssel végzünk, biztonságosabbá téve a mintavétel folyamatát.

A speciális ultrahangos készülékkel a lágy szervek vizsgálatára van lehetőség. Rendkívül sok előnye van: nem fájdalmas, nem kellemetlen, a szerveket működésük közben tudjuk vizsgálni és mozgásukat is megfigyelhetjük.

Az állatokat nem kell a vizsgálathoz bódítani vagy altatni. Elegendő csupán a vizsgálandó területet nyírógéppel szőrteleníteni és ultrahang géllel bekenni.

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható tartományban lévő magas frekvenciájú rezgés. Ezeket az ultrahangos rezgéseket a vizsgálandó területre irányítva a szervezetben hullámok formájában terjednek tovább. A különböző szövetek elnyelési képességeiktől függően különbözőképpen verik vissza ezen hullámokat, melyeket elektromos jelekké, majd képpé alakít a vizsgálófej és a berendezés. Végül egy monitoron láthatjuk a képet azonnal a vizsgálat során. A folyadékot és a gázt sötétnek, a nagyobb csontokat és köveket világosnak látjuk.

A máj, az epehólyag és azok elváltozásai, daganat, cysta, haematoma vagy egyéb rendellenességek kimutathatók. A lép alakváltozása és daganatos eltérései, a vesék morfológiai eltérései gyakoriak, valamint a vesekövek is jól felismerhetők. A húgyhólyagot lehetőleg telt állapotban nézzük, a benne lévő daganatok, üledék, vér vagy hólyagkövek jól elkülönülnek, ezért fontos, ha ultrahangvizsgálatra hozza kedvencét előtt koplaltassa és lehetőség szerint ne engedje, hogy vizeletét a vizsgálatig kiürítse.

A nemi szervek vizsgálatára szintén jól alkalmazható az eljárás. A petefészek daganatos elváltozásai, a méh gennyes gyulladása és a vemhesség jól megállapítható, csakúgy, mint a prosztata megnagyobbodása.

A modern kisállatpraxisban nélkülözhetetlen egyes diagnózisok pontos felállításához az ultrahangos készülék. A számos lehetőség közül a vemhesség megállapításának örülnek a gazdik legjobban, különösen amikor hazavihetik a kinyomtatott ultrahangos képet a születendő kölyökről.

A kedvtelésből tartott állatok fogászati betegségei közül a fogkőképződés a leggyakoribb probléma.

A képződött fogkő kellemetlen szájszaggal és ínygyulladással párosul, ami nagyon fájdalmas az állatnak, hosszú idő után az íny sorvadásához és a fogak elvesztéséhez vezet.

A szájüregben egy „baktérium góc” alakul ki, amelyből a kórokozók szóródva más szervek (szív) megbetegedését is okozhatják.

Kezdetben egy lepedékhez hasonló plakk alakul ki a fogak felületén, amelyből ha nem távolítják azt el időben (pl.: otthoni fogápolással) a nyálból rárakódó ásványi anyagok miatt „kő” képződik. A fogkövet már csak bódításban speciális fogkőleszedő készülékkel lehet megszüntetni, így rövid időn belül a betegséggel együtt járó, igen kellemetlen szájszag is csillapodik.

Minden beavatkozást egy antibiotikumos kezelés követ, de ezután következik a legfontosabb lépés, a gazda gondossága!!!

Javasoljuk minden gazdinak, hogy otthon rendszeresen tisztítsa kedvence fogait, mellyel a fogkövek újraképződése megelőzhető. Számos, speciálisan a kisállatok fogtisztítására szolgáló rágócsík, gél és paszta létezik. A megelőzésben segíthet egy algakivonatot tartalmazó por, amelynek nagy előnye, hogy nem az állat „szájába kell kenni”, hanem egyszerűen az ételre szórva kedvencük szívesen elfogyasztja azt. Hatóanyaga a nyállal kiválasztódik, optimális pH-t teremt, megelőzi a kellemetlen szájszagot és akár évekre lassítja a fogkőképződést.

A korszerű EKG berendezés egyes szívbetegségek megállapításánál nyújt nagy segítséget.

Szükséges a vizsgálat elvégzése akkor, ha felmerül a szívelégtelenség gyanúja ill., műtéti beavatkozások előtt, így főleg idős és beteg állatoknál az altatás biztonságosabbá tehető.

Altatógépünk a kisállatok biztonságos altatásához nélkülözhetetlen. Az ún. „rizikóbetegeket” biztonságos, csak a tüdőn át ürülő altatógázzal altatjuk, mellyel biztosított a gyors ébredés, a beavatkozás veszélye pedig minimálisra csökkenthető.

A tulajdonossal előzetesen egyeztetve minden műtéti beavatkozást, így egy ivartalanítást is-az állatok maximális biztonsága-érdekében altatógépes altatással és folyamatos, altatás alatti megfigyelő rendszerrel (pulzoximetria) tudunk elvégezni.

Az eszköz lehetővé teszi a fül és hallójárat alapos vizsgálatát a legpontosabb kórkép kialakításához.

A vizelet tulajdonságainak mérésére alkalmas eszköz.

A készülék lehetővé teszi, az azonnali, helyben történő vérvizsgálatot, elemzést.