Rólunk

Kollégáink

Dr. Maklári-Kis Balázs
alapító ügyvezető
Maklári-Kis Dániel
ügyvezető
Maklári-Kis Gergely
ügyvezető
Veér Zoltán
ügyvezető
Szathmári István
üzletvezető
Kavas Katalin
recepciós
Kiss Orsolya
recepciós
Dr. Fogarasi Tünde
szakállatorvos
Dr. Molnár-Tóth Nikolett
állatorvos
Dr. Farkas Flóra
állatorvos
Dr. Kulik Mónika
állatorvos
Dr. Zelenka Éva
állatorvos
Dr. Balog Eleonora
állatorvos
Fróna Fanni
értékesítési munkatárs
Mészáros Bertalan
asszisztens
Borbáth Jovita
asszisztens
Kis-Szölgyémi Dorina
asszisztens
Pánczél Enikő
asszisztens
Csordás Viktória
asszisztens

Történetünk

 • Az állatorvosi rendelő, melyet 1996-ban dr. Maklári-Kis Balázs alapított, először a Béla Király (akkor Kilián) körtéren egy kicsiny, alig egy vizsgálóhelyiségnyi (30 m2-es) területen kezdte meg működését, mint a „Körtéri Állatorvosi Rendelő”.

 • 1997-ben bővült az addig egyszemélyes rendelő dr. Szlezák Szilárd állatorvossal. 2002-ig az állatorvosi tevékenység a kedvtelésből tartott állatok ellátásán túl a gazdasági haszonállatok kezelésére is kiterjedt.

 • A csapat 2000-ben gyarapodott két doktornővel. A létszám bővülése lehetővé tette, hogy a szakorvosi feladatokat három állatorvos lássa el, míg dr. Maklári-Kis Balázs egyre kevésbé praktizált, inkább, mint ügyvezető tevékenykedett.
  Fiatal, dinamikus csapat látta el a kisállatok gyógyításával járó fontos feladatokat a lehetőségek adta szűkös keretek és szerény felszerelések korlátai között.

  A fiatal állatorvosok egy jól összeszokott csapatban dolgoztak, odaadással segítettek az állatokon és törődtek a gazdikkal, de mindegyikük álma egy tágasabb, jól felszerelt rendelő volt, ahol minden vizsgálatot egy helyen tudnak elvégezni.

  „Az álmok olykor valóra válnak, csak elég kitartóan kell bennük hinni.”

 • A mondás igaznak bizonyult, a régi „Körtéri Rendelő” 2002-ben egy sokkal tágasabb (160 m2-es) és számos új lehetőségekkel bíró helyszínre költözhetett, az Aradi Vértanúk terére, a régi „Vértes étterem” helyére.

  Az állatorvosi rendelő így kibővült egy Állateledel, felszerelés és Patika bolttal, melynek bejárata a rendelővel ellentétes oldalon található, de közvetlen kapcsolatban áll az egyik vizsgálóhelyiséggel. Ezenkívül megnyílt a kutya-, és macska kozmetika is, ahol az állatok hangulatos, igényes, antik bútorokkal berendezett környezetben szépülhetnek. A rendelő műszerezettsége is sokat fejlődött, két vizsgáló- és kezelő, külön műtőhelyiség és korszerű altatógép áll most már rendelkezésre, amely a kisállatok korszerű és biztonságos altatásához nélkülözhetetlen. Hasüregi ultrahangos vizsgálatokat és EKG-vizsgálatot tudunk végezni, rendelkezünk ultrahangos fogkő-eltávolító berendezéssel, és a közeljövőben a röntgenkészülék is beüzemelésre kerül, szélesítve ezzel a belgyógyászati diagnosztikai lehetőségek sorát. Helyben elvégezhető hematológiai (vérkép) és biokémiai vérvizsgálatokat végzünk korszerű laboratóriumi automata segítségével.

 • 2007-ben a váróterem felújítására is sor került, így a várakozás percei kellemesebb és nagyon hangulatos körülmények között telhetnek el.

 • 2010-ben megnyertük a Kedvencek Állatorvosa Díjat, mely a legjobb visszajelzést adta, hogy elértük célunkat: a tulajdonosok elégedettek a munkánkkal.

 • 2013-ban az Állateledel, felszerelés és Patika bolt egy ALPHA ZOO üzletté bővült, mely az első magyar tulajdonú, állateledelt és felszereléseket kínáló üzlethálózat része.

  Az ALPHA ZOO-ban minden megtalálható, amire egy kisállatnak, illetve gazdijának szüksége lehet. Boltunk kedvező árakon kínálja a legelismertebb és legmegbízhatóbb magyar, illetve külföldi gyártók termékválasztékát. A hálózat szakmai hátterét az ország legmeghatározóbb, állatgyógyszereket, állateledeleket, és állatfelszerelési cikkeket gyártó, forgalmazó vállalata, a 20 éves állatkórházi és állatorvosi szakmai múlttal rendelkező Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. adja. Szakembereinek kiemelkedő tudása és az évtizedek során összegyűjtött tapasztalatok jelentik a garanciát arra, hogy az ALPHA ZOO minden kedvenc számára a legmegfelelőbb terméket kínálja, legyen szó akár felszerelésekről, akár eledelekről, akár pedig gyógyszerekről.

 • 2014-2015-ben újabb korszerűsítések vették kezdetét, átépítésre került a műtőtermünk, valamint beüzemeltük a digitális röntgent.